Přeskočit na obsah
Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt
 Avada Accountant Demo
  • (555) 802-1234
  • Email Us
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

Praktické rady

  • 7. 2. 2025Praktické rady

    Jak snížit plýtvání potravinami a žít udržitelněji?

    Plýtvání potravinami je vážný globální problém, který zatěžuje naše životní prostředí, ekonomiku i společnost. Každý den se na celém světě vyhodí tuny potravin, zatímco miliony lidí trpí hladem. Nejde jen o zbytečnou ztrátu jídla, ale i o plýtvání cenných zdrojů, jako je voda, energie a lidská práce. Pokud se zamyslíme nad dopadem, který má naše spotřeba potravin na planetu, zjistíme, že změna začíná u nás samotných.

    Číst dále
  • 22. 1. 2025Praktické rady

    10 tipů, jak zatočit s plýtváním jídla a ušetřit – s úsměvem a chutí!

    Přinášíme vám 10 osvědčených tipů Jamieho Olivera, které vám pomohou snížit plýtvání potravinami, ušetřit peníze a vařit s radostí. Pojďme na to!

    Číst dále
  • 9. 1. 2025Praktické rady

    Jak snížit plýtvání potravinami doma: Praktické tipy a řešení

    Každý den skončí ve smetí tuny potravin, které mohly být zkonzumovány nebo jinak využity. Plýtvání jídlem má nejen ekonomické důsledky, ale také výrazný vliv na životní prostředí – od zbytečného využívání přírodních zdrojů po emise skleníkových plynů. Pojďme se společně podívat na praktické rady, jak omezit plýtvání potravinami ve vaší domácnosti, ušetřit peníze a přispět ke zdravějšímu životnímu prostředí.

    Číst dále
  • 5. 11. 2024Praktické rady

    Jak správně skladovat potraviny v lednici

    Správné skladování potravin v lednici je klíčové pro zachování jejich čerstvosti, bezpečnosti a nutričních hodnot. Dobře uspořádaná lednice pomáhá také snižovat plýtvání jídlem a šetří energii, protože se studený vzduch může lépe cirkulovat. Osvojte si hlavní zásady, jak potraviny správně uchovávat.

    Číst dále
  • 24. 10. 2024Praktické rady

    Potraviny, které nepatří do lednice

    Možná vás to překvapí, ale moderní lednice jsou konstruované tak, aby v nich měly potraviny svoje konkrétní místo, kde se budou cítit jako v bavlnce. Pokud budete potraviny ukládat v lednici na správné místo, prodloužíte jim trvanlivost a zachováte čerstvost. Předejdete také tomu, aby se v nich začaly množit bakterie. Existuje ale řada potravin, které do lednice nepatří.

    Číst dále
  • 10. 10. 2024Praktické rady

    Jak šetřit jídlem (a penězi)

    Víte, že podle OSN se ročně vyhodí přibližně 1,3 miliard tun jídla? Trápí vás, že mrháte jídlem a chtěli byste plýtvání omezit? Zkuste se řídit 7 tipy, které sestavil Košík.cz.

    Číst dále
  • 8. 10. 2024Praktické rady

    Koncept nulového (potravinového) odpadu pro ně není jen moderním trendem, ale nutností

    Dva mladí vášniví cestovatelé, Jakub a Karin, se v přestavěné dodávce vydali na cestu za poznáváním krás Evropy. Podělili se o svůj příběh i životní postoj.

    Číst dále
  • 15. 2. 2024Praktické rady

    Jaká je uhlíková stopa jídla: Které potraviny zatěžují životní prostředí nejvíce?

    Změny klimatu a oteplování Země jsou ovlivněny mimo jiné i emisemi skleníkových plynů, jako je oxid uhličitý. Tento plyn se uvolňuje také z potravin, které jsou vyhozeny a končí na skládkách.

    Číst dále
  • 8. 2. 2024Praktické rady

    Stop plýtvání. Tipněte si, kolik může ročně ušetřit čtyřčlenná domácnost, když změní své návyky

    Plýtvání potravinami má i finanční hledisko, úspory se u čtyřčlenné domácnosti šplhají do tisíců ročně. Podle společného výzkumu VŠE v Praze, Mendelovy univerzity a organizace Zachraň jídlo by čtyřčlenná rodina mohla ročně ušetřit 14 076 Kč, což v přepočtu na průměrnou domácnost s 2,33 členy činí 8 199 Kč.

    Číst dále
Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo

FOOD WASTE INSTITUT, z.s.

Jak zastavit plýtvání potravinami? Klíčová je změna myšlení.

Zemědělská 1665/1,
Černá Pole, 613 00 Brno

O plýtvání potravinami

  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

© 2025 • Všechna práva vyhrazena FOOD WASTE INSTITUT, z.s. • Designed by DIRECTIVE

Nahoru
Page load link
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}