Automobilová doprava je dalším zdrojem emisí CO2. Oxid uhličitý nám vzniká ale i např. při jízdě autem. K tomu, abychom vytvořili takové množství CO2, jako připadá na jeden kg hovězího masa, bychom museli ujet 100 km.
Zkuste odhadnout, kolik kilometrů bychom museli ujet, abychom vyprodukovali stejné množství CO2 jako z jednoho kilogramu následujících potravin:
Tady máme pro představu několik přepočtů
- Hovězí – 100 km
- Sýr – 50 km
- Vepřové – 19 km
- Vejce – 18 km
- Brambory – 4,5 km
- Zelenina – 3,2 km
- Mléko – 3 km
- Ovoce – 1,7 km
- Rýže – 4,3 km
Je to překvapivé, že? Zapojte se do naší snahy o snížení plýtvání potravinami a pomáhejte chránit naše životní prostředí.
Více najdete zde
https://kupcosnis.cz/2021/06/04/uhlikova_stopa/