Přeskočit na obsah
Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt
 Avada Accountant Demo
  • (555) 802-1234
  • Email Us
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

Post Cards

Předchozí Další

Post Cards

  • 7. 7. 2025Aktuality

    Kdo nejvíc plýtvá potravinami? Překvapivě ti nejvzdělanější a nejbohatší

    Češi ročně vyhodí jídlo za tisíce korun. Nejčastěji plýtvají mladí, ale finančně nejvíce přicházejí zkrátka lidé ve středním věku. Proč? A jaké důvody se za tím skrývají?

    Číst dále
  • 2. 7. 2025Aktuality

    Když méně znamená více: skromná kuchyně jako cesta k lepšímu vaření

    Gastronomická publicistka Hana Michopulu inspiruje k úspornému a udržitelnému vaření. V době rostoucích cen potravin ukazuje, že i za nízký rozpočet se dá vařit chutně, zdravě a bez plýtvání. Otevřete oči a vpusťte do své kuchyně fantazii a dobrodružství.

    Číst dále
  • 1. 7. 2025Články

    Lednička zradila lidstvo. Odstartovala nadbytek a s ním i plýtvání jídlem. Podívali jsme se na to, jak značnou část zachránit

    S potěšením zveřejňujeme článek „Lednička zradila lidstvo“, který vyšel 19. června 2025 v placené sekci Hospodářských novin. Děkujeme autorovi Josefu Káninskému za laskavé svolení k jeho plnému převzetí. Text se věnuje důsledkům moderního způsobu života, které vedou k plýtvání potravinami – od historie ledničky přes aktivity potravinových bank až po současné výzvy a řešení. Věříme, že článek přinese našim čtenářům nejen důležité informace, ale i inspiraci ke změně každodenního chování.

    Číst dále
  • 18. 6. 2025Aktuality

    Tesco snižuje potravinový odpad a rozdává miliony porcí jídla potřebným

    Tesco zveřejnilo data o potravinovém odpadu za rok 2024/25 a potvrdilo svůj závazek k udržitelnosti. Oproti roku 2016/17 snížilo odpad o 82 % a darovalo přes 7 500 tun potravin lidem i organizacím po celé České republice.

    Číst dále
  • 12. 6. 2025Aktuality

    Méně plýtvání, více pomoci: MŽP investuje dalších 50 milionů do potravinových bank

    Ministerstvo životního prostředí pokračuje v boji proti plýtvání potravinami. Díky nové dotaci ve výši 50 milionů korun budou moci potravinové banky modernizovat své sklady, posílit logistiku a efektivněji pomáhat lidem v nouzi. Očekává se záchrana tisíců tun potravin, které by jinak skončily v odpadu.

    Číst dále
  • Obaly budoucnosti
    9. 6. 2025Články

    Obaly budoucnosti: Revoluce v balení, která mění svět

    Ekologické, chytré i přístupné. Obalový průmysl zažívá zásadní proměnu. Co nás čeká a jak nové technologie formují způsob, jak balíme, prodáváme a chráníme produkty?

    Číst dále
  • 28. 5. 2025Aktuality

    Obce, řetězce a experti hledají společnou cestu ke snížení plýtvání potravinami

    V Brně se 27. května uskutečnilo setkání u kulatého stolu na téma boje proti plýtvání potravinami. Zástupci měst, řetězců i státu hledali cesty, jak obce zapojit do osvěty a řešení problému, který tvoří podstatnou část komunálního odpadu

    Číst dále
  • 23. 5. 2025Aktuality

    Tesco ukazuje cestu: Jak se dá účinně bojovat proti plýtvání potravinami

    Díky každodennímu darování, moderním technologiím a angažovanosti veřejnosti se daří zachraňovat tisíce tun jídla ročně

    Číst dále
  • 17. 5. 2025Aktuality

    Češi omezují nákupy, ale sahají po kvalitnějších potravinách

    Prémiové zboží místo kvantity: nový trend může pomoci i v boji proti plýtvání potravinami

    Číst dále
12Další
Od tomas.stancl@directive.cz|2024-02-15T14:27:18+01:0015. 2. 2024|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Post Cards

Share This Story, Choose Your Platform!

FacebookXLinkedInE-mail

O autorovi: tomas.stancl@directive.cz

Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo

FOOD WASTE INSTITUT, z.s.

Jak zastavit plýtvání potravinami? Klíčová je změna myšlení.

Zemědělská 1665/1,
Černá Pole, 613 00 Brno

O plýtvání potravinami

  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

© 2025 • Všechna práva vyhrazena FOOD WASTE INSTITUT, z.s. • Designed by DIRECTIVE

Nahoru
Page load link
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}