Automobilová doprava je dalším zdrojem emisí CO2. Oxid uhličitý nám vzniká ale i např. při jízdě autem. K tomu, abychom vytvořili takové množství CO2, jako připadá na jeden kg hovězího masa, bychom museli ujet 100 km.

Zkuste odhadnout, kolik kilometrů bychom museli ujet, abychom vyprodukovali stejné množství CO2 jako z jednoho kilogramu následujících potravin:

Tady máme pro představu několik přepočtů

  • Hovězí – 100 km
  • Sýr – 50 km
  • Vepřové – 19 km
  • Vejce – 18 km
  • Brambory – 4,5 km
  • Zelenina – 3,2 km
  • Mléko – 3 km
  • Ovoce – 1,7 km
  • Rýže – 4,3 km

Je to překvapivé, že? Zapojte se do naší snahy o snížení plýtvání potravinami a pomáhejte chránit naše životní prostředí.

Více najdete zde

https://kupcosnis.cz/2021/06/04/uhlikova_stopa/