Přeskočit na obsah
Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt
 Avada Accountant Demo
  • (555) 802-1234
  • Email Us
  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

Post Cards

Předchozí Další

Post Cards

  • 24. 10. 2024Praktické rady

    Potraviny, které nepatří do lednice

    Možná vás to překvapí, ale moderní lednice jsou konstruované tak, aby v nich měly potraviny svoje konkrétní místo, kde se budou cítit jako v bavlnce. Pokud budete potraviny ukládat v lednici na správné místo, prodloužíte jim trvanlivost a zachováte čerstvost. Předejdete také tomu, aby se v nich začaly množit bakterie. Existuje ale řada potravin, které do lednice nepatří.

    Číst dále
  • 21. 10. 2024Aktuality

    JIC Challenge Lab 2024: Druhý život pro bioodpad!

    Zveme studenty, startupy, malé a střední podniky, vědce, inovátory a všechny ostatní na hackathon zaměřený na řešení výzev spojených s bioodpadem.

    Číst dále
  • 17. 10. 2024Aktuality

    Pozvánka na setkání u kulatého stolu

    Společně proti plýtvání potravinami

    Číst dále
  • 14. 10. 2024Analýzy a studie

    Jaké techniky postrčení fungují při změně chování v oblasti plýtvání potravinami na úrovni spotřebitelů? Systematický přehled

    Pro přechod od současného stavu vysokého množství potravinového odpadu v domácnostech k udržitelnější budoucnosti musíme změnit svoje chování. Pobídky přitom fungují daleko lépe než rozkazy a zákazy.

    Číst dále
  • 10. 10. 2024Praktické rady

    Jak šetřit jídlem (a penězi)

    Víte, že podle OSN se ročně vyhodí přibližně 1,3 miliard tun jídla? Trápí vás, že mrháte jídlem a chtěli byste plýtvání omezit? Zkuste se řídit 7 tipy, které sestavil Košík.cz.

    Číst dále
  • 8. 10. 2024Praktické rady

    Koncept nulového (potravinového) odpadu pro ně není jen moderním trendem, ale nutností

    Dva mladí vášniví cestovatelé, Jakub a Karin, se v přestavěné dodávce vydali na cestu za poznáváním krás Evropy. Podělili se o svůj příběh i životní postoj.

    Číst dále
  • 7. 10. 2024Analýzy a studie

    Průzkum chování spotřebitelů při plýtvání potravinami: rozšířená teorie plánovaného chování na vzorku turecké populace

    Plýtvání potravinami má závažné environmentální, sociální a ekonomické důsledky. Záměr neplýtvat potravinami a chování spotřebitelů v této oblasti ovlivňuje hned několik faktorů. Vědci z turecké Bandırma Onyedi Eylül University se je pokusili vysvětlit pomocí rozšířené teorie plánovaného chování, která považuje záměr jako primární antecedent chování.

    Číst dále
  • 30. 9. 2024Analýzy a studie

    Nakládání s potravinovým odpadem během pandemie covid-19 – modelový příklad ze Španělska

    Onemocnění covid-19, jehož pandemie v letech 2019–2021 ochromila a téměř zastavila celý svět, nám do jisté míry dala příležitost přehodnotit životní styl založený na nadměrné spotřebě. Tato studie nám může poskytnout cenné poznatky, které lze extrapolovat i na jiné regionální kontexty, abychom se mohli účinně připravit na budoucí krizové situace.

    Číst dále
  • 23. 9. 2024Analýzy a studie

    Přístup spotřebitelů k plýtvání potravinami – studie z Kataru

    Většinu území Kataru pokrývá vápencová poušť téměř bez vegetace, zemědělsky je využíváno pouze 2,5 procenta rozlohy země. Jako země s omezenými zemědělskými zdroji je Katar závislý na dovozu potravin ze zahraničí a problematika plýtvání potravinami zde silně rezonuje.

    Číst dále
Předchozí456Další
Od tomas.stancl@directive.cz|2024-02-15T14:27:18+01:0015. 2. 2024|Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Post Cards

Share This Story, Choose Your Platform!

FacebookXLinkedInE-mail

O autorovi: tomas.stancl@directive.cz

Food Waste Institut LogoFood Waste Institut LogoFood Waste Institut Logo

FOOD WASTE INSTITUT, z.s.

Jak zastavit plýtvání potravinami? Klíčová je změna myšlení.

Zemědělská 1665/1,
Černá Pole, 613 00 Brno

O plýtvání potravinami

  • Úvod
  • Aktuality
  • Praktické rady
  • Analýzy a studie
  • Články
  • Partneři
  • O nás
  • Kontakt

© 2025 • Všechna práva vyhrazena FOOD WASTE INSTITUT, z.s. • Designed by DIRECTIVE

Nahoru
Page load link
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}